Dolomittene rundt med bil

Du må ikke stå på ski for å kose deg i Dolomittene. Bli med på biltur!

Annonser

En vingründer i Barolo

Barolo har vært et vindistrikt helt siden romerne. Men ikke alle vinmakerne har lang historie. Møt vingründeren Alberto Burzi.

Det helligste rommet i Roma

Sancta Sanctorum er det helligste rommet i Roma og Scala Sancta den helligste trappa. Men kommer turistene? Å nei, du.

10 tips for sommerferien 2018

Hvor skal du reise i sommerferien 2018? Her er mine tips – med så klare beskrivelser av hvem reisemålene kan passe for som overhodet mulig.

Dukkeevangeliet

Jesus ble født i en enkel stall. Men fullt så spartanske trenger ikke julekrybbene å være, i hvert fall ikke i Napoli, hvor de har gjort «dukkeevangeliet» til en kunstform.

Den lille butikken på hjørnet

Om jeg ikke syntes det norske dagligvaremarkedet var trist nok fra før, ble det i hvert fall tydelig da jeg fikk handle i småbutikkene i Bolsena, Italia.

Praktiske reisetips

Fra Norge går det nå direkteruter til sju italienske flyplasser (noen av dem er sesongruter): Roma, Milano, Bergamo, Pisa, Venezia, Verona og Olbia (Sardinia).
I tillegg kan du fly charter til Alghero (Sardinia), Catania (Sicilia), Torino og Verona.

Skal du reise til Nord-Italia, er Milano, Bergamo, Torino, Venezia og Verona naturlige valg.
De fire første er de beste inngangsportene til ulike deler av Alpene, mens Verona sender deg rett inn i perlekjedet av byer i Emilia-Romagna.

Pisa er det naturlige valget for Toscana og kysten rundt Cinque Terre, og sammen med Roma det naturlige valget hvis du skal til resten av Midt-Italia.
Til Sør-Italia er det dårlig med direkteruter, her vil Roma eller charterrutene til  Sicilia og Sardinia (også rutefly) være best, avhengig av hvor du skal.
Du kan også vurdere å fly via mellomlanding til for eksempel Bari eller Napoli.