Sightseeing med en 6-åring

I sommer tilbragte familiens seksåring over en time i Den hellige Frans’ basilika i Assisi – uten å mukke. Slik gikk det til.

20 tips til langhelg i Europa

Lite er så digg som en langhelg. Men hvor skal du reise? Her er 20 tips – selvfølgelig på Det vonde liv-måten.

Trieste som faen

Det er ikke rart forfattere som James Joyce og Italo Svevo valgte seg Trieste. Les om Italias kaffehovedstad.

10 tips for sommerferie i Europa

Hvor skal du reise i sommerferien? Her er mine tips – med så klare beskrivelser av hvem reisemålene kan passe for som overhodet mulig.

Én natt i Mantova

Mantova er vakker som en drøm. Men en halv dag er altfor lite til å se alt byen har å by på.

Landsbyen som ble et hotell

Høyt oppe i de italienske Appenninene ligger en helt spesiell landsby – hvor et helt luksushotell ligger gjemt blant steinhusene.

En vingründer i Barolo

Barolo har vært et vindistrikt helt siden romerne. Men ikke alle vinmakerne har lang historie. Møt vingründeren Alberto Burzi.

Praktiske reisetips

Fra Norge går det nå direkteruter til åtte italienske flyplasser (noen av dem er sesongruter): Roma, Milano, Bergamo, Pisa, Venezia, Napoli, Verona, Palermo (Sicilia) og Alghero og Olbia (Sardinia).

Skal du reise til Nord-Italia, er Milano, Bergamo, Venezia og Verona naturlige valg.
De fire første er de beste inngangsportene til ulike deler av Alpene, mens Verona sender deg rett inn i perlekjedet av byer i Emilia-Romagna.

Pisa er det naturlige valget for Toscana og kysten rundt Cinque Terre, og sammen med Roma det naturlige valget hvis du skal til resten av Midt-Italia.

Til Sør-Italia går det direkterute til Napoli. Ellers vil Roma eller Sicilia og Sardinia være best, avhengig av hvor du skal.
Du kan også vurdere å fly via mellomlanding til for eksempel Bari.