Én natt i Mantova

Mantova er vakker som en drøm. Men en halv dag er altfor lite til å se alt byen har å by på.

Landsbyen som ble et hotell

Høyt oppe i de italienske Appenninene ligger en helt spesiell landsby – hvor et helt luksushotell ligger gjemt blant steinhusene.

En vingründer i Barolo

Barolo har vært et vindistrikt helt siden romerne. Men ikke alle vinmakerne har lang historie. Møt vingründeren Alberto Burzi.

Det helligste rommet i Roma

Sancta Sanctorum er det helligste rommet i Roma og Scala Sancta den helligste trappa. Men kommer turistene? Å nei, du.

10 tips for sommerferie i Europa

Hvor skal du reise i sommerferien? Her er mine tips – med så klare beskrivelser av hvem reisemålene kan passe for som overhodet mulig.

Dukkeevangeliet

Jesus ble født i en enkel stall. Men fullt så spartanske trenger ikke julekrybbene å være, i hvert fall ikke i Napoli, hvor de har gjort «dukkeevangeliet» til en kunstform.

Neste side

Praktiske reisetips

Fra Norge går det nå direkteruter til åtte italienske flyplasser (noen av dem er sesongruter): Roma, Milano, Bergamo, Pisa, Venezia, Napoli, Verona og Olbia (Sardinia).
I tillegg kan du fly charter til Alghero (Sardinia), Catania (Sicilia), Torino og Verona.

Skal du reise til Nord-Italia, er Milano, Bergamo, Torino, Venezia og Verona naturlige valg.
De fire første er de beste inngangsportene til ulike deler av Alpene, mens Verona sender deg rett inn i perlekjedet av byer i Emilia-Romagna.

Pisa er det naturlige valget for Toscana og kysten rundt Cinque Terre, og sammen med Roma det naturlige valget hvis du skal til resten av Midt-Italia.
Til Sør-Italia har Norwegian lansert en sommerrute fra Oslo til Napoli.
Resten av året er det dårlig med direkteruter , her vil Roma eller charterrutene til  Sicilia og Sardinia (også rutefly) være best, avhengig av hvor du skal.
Du kan også vurdere å fly via mellomlanding til for eksempel Bari eller Napoli.