Islands gylne sirkel

The Golden Circle er rundturen «alle» turister på Island tar. Med god grunn, egentlig.

10 tips for sommerferie i Europa

Hvor skal du reise i sommerferien? Her er mine tips – med så klare beskrivelser av hvem reisemålene kan passe for som overhodet mulig.

Kjappe reisefakta:

REISEN TIL ISLAND: Det går ferge til Seydisfjördur på østkysten fra Hirtshals, men med direktefly fra både Oslo og Bergen er det nesten galimatias å ikke fly.
Søk deg fram til de beste avgangene og billigste billettene på Momondo*, og book enten direkte derfra eller via flyselskapets egne sider.

REISEN RUNDT: I området rundt Reykjavik, inkludert Golden Circle, klarer du deg enkelt med offentlig transport og organiserte rundturer.
Det går også sporadiske busser til de fleste steder, selv Laugavegur. Bruk ruteplanleggeren til Stræto for å finne dem. Eller bli med på en organisert rundtur, f.eks. rundt Ringveien*.
For maksimal fleksibilitet, er det uansett best å ha en leiebil. Mitt tips er å søke deg fram til den beste prisen på AutoEurope*. God tur!

* Lenken er en affiliate-lenke. Booker du via den, får jeg en liten andel av salgssummen – uten at det øker prisen du betaler.