Om Det vonde liv

Det vonde liv er reisebloggen til Gjermund Glesnes, tidligere reisejournalist i VG og Magasinet Reiselyst. Navnet Det vonde liv ble til som en reaksjon på at reisereportasjer altfor sjelden bringer leseren ut av bobla som en ferierende oppholder seg i, fjernt fra samfunnet og dagliglivet på stedet han eller hun besøker.

Inspirasjonen kom egentlig på en tur til Lofoten med VG Reise, hvor fotograf Gøran og jeg kom i snakk med en ung fisker. Han sto og skar torsketunger som han la i ei bøtte, og senere skulle gå rundt til Svolværs restauranter for å selge i håp om å tjene noen ekstra slanter. Mannen hadde sagt opp en fast jobb i Bergen for å følge drømmen om å bli kystfisker. Nå sov han i sjefens sjark, og spedde på inntektene med å være dørvakt og å skjære tunger. Det virket som et tøft valg, og langt unna det postkortet de fleste reisereportasjer bringer fra Lofoten (og andre steder).

Ideen var skapt. Men jeg er treig, så det tok noen år å sette den ut i live. Men her er den endelig: min egen reiseblogg.

Den gir forhåpentligvis noen flere innblikk i folks hverdagsliv – som hushjelpene i Hong Kong som hver søndag er husløse, de albanske fjellbøndene som ble gjort hjemløse av et vannkraftprosjekt, eller fyren som valgte å flytte hjem til en fraflyttet landsby langs kysten av Tyrkia.

Et annet mål med bloggen er å vise folk at reising er mer enn sol, strand og severdigheter. Når vi først blåser av en anseelig mengde CO2 for å reise, mener jeg at vi også bør prøve å få litt dypere forståelse av andre lands kultur. Derfor kan dere lese om håndverkere i India, feng shui i Asia, Armenias fantastiske khachkarer, eller hvordan afrikanere tar i bruk «alt» på baobabtreet.

Nå lever man ikke alltid opp til idealene sine. Derfor finner du også reisetips her. Men forhåpentligvis gir også de litt mer kjøtt på beinet enn vanlig på en reiseblogg.

God lesning!

Lik bloggen på Facebook!

Følg bloggen på Instagram: detvondeliv

Følg meg på twitter: gglesnes

Eller ta kontakt via epost til gglesnes@yahoo.no.

Og følg bloggen ved å trykke boksen som dukker opp nede til høyre på sidene. (Du må gå inn på eposten og bekrefte påmeldingen etterpå.)

4 kommentarer Legg til din

 1. Anne Sivertsen sier:

  Fantastisk fin reiseblogg!!!! Beste jeg har sett til nå. Leste om Italia og ble inspirert. Ser at du ikke anbefaler noen steder på østkysten, er det tilfeldig eller..? Vi skal på bobilferie fra Nordkapp til hellas i høst og følger kysten av Kroatia, osv. På retur tenker vi å ta ferja fra. hellas til Brindisi og kjøre østkysten og videre inn i Østerrike. Vi tenker å stoppe i Vieste, og muligens Urbino. Vi får det dessverre litt travelt på returen. Takk for mange gode tips, glimrende penn og inspirerende innlegg. Mvh Anne

  1. Gjermund Glesnes sier:

   Tusen takk for rosende ord! Østkysten av Italia er en del jeg har besøkt mye mindre enn vestkysten. Vieste og Gargagnohalvøya er imidlertid nydelig, kanskje det kommer et innlegg derfra etterhvert. Urbino er også flott, dessverre har jeg mistet alle bildene jeg tok der 😢
   Anbefaler også innom romerske Saepinum for en annerledes ruinopplevelse – nesten som å være i Italia før turismen…

 2. Julie Winge sier:

  Wow for en fantastisk reiseblogg du har laget!
  Tusen takk 🙂
  Jeg følger på ALLE de flatene jeg kan:)

  1. Gjermund Glesnes sier:

   Oj, tuuusen takk! Det var utrolig hyggelig å høre 😊

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.