Blomstene i Alentejo

Alentejo i Portugal er en av Europas minst folketette regioner. Og et fyrverkeri av blomster om våren.

Porto: Storbyen med sus og rus

Porto er en av Europas vakreste storbyer – og fortsatt full av sjel. Her er en guide til mine anbefalte ting å se og gjøre i byen.

Obidos: Dronningens by i Portugal

Obidos må være en av de aller fineste landsbyene i Portugal. Hvorfor ble den ellers fast bryllupsgave til de portugisiske dronningene?

Påske i Portugal

Vil du oppleve skikkelig påske, uten klister under skia? Dra til Portugal.

 

Hva er beste tid for å reise?

For virkelig å se det portugisiske fastlandet på sitt vakreste, er våren (mars-mai) beste tid. Da er blomstringa i gang, og temperaturene begynner å bli svært behagelige.
Merk deg imidlertid at Duoro-dalen ser heller grå ut før rankene før blader.

Også høsten er fin. Blomsterengene i innlandet har riktignok blitt brunsvinne, men du kan droppe genseren helt uti oktober.

Sommeren kan bli svært varm, spesielt i innlandet. Men hvis du skal på strandferie, er selvfølgelig også vannet på sitt deiligste da.
Vinteren kan også funke fint for sightseeing. Men sørg for at hotellet har innlagt varme!

Madeira har fint vær med god temperatur og mye sol hele året. Men fordi de fleste reiser kortere om sommeren, går det kun direktefly utenfor sommerferien.

Hvordan reiser du dit?

Tilbudet av direkteruter til Portugal er dessverre litt begrenset, men noen fins. Lisboa har direktefly hele året, mens Faro har sommerruter og Norwegian flyr til Funchal (Madeira) i vinterhalvåret.
Min anbefaling er som vanlig å sammenligne priser og avgangstider på Momondo.

Å ta tog vil ta en evighet, men kan bli et eventyr hvis du har nok tid til rådighet. Det samme gjelder å kjøre med egen bil.

Hvordan reiser du rundt?

Togselskapet CP kjører tog til de fleste større byene. Hvis du først og fremst vil reise til storbyer, er tog derfor beste løsning – helt fri for stress med parkering.
Selskapet Rede Expressos kjører også ekspressbusser over hele landet.

Hvis du vil reise rundt til landsbyene, får du likevel klart størst fleksibilitet med din egen leiebil.
Spesielt utenfor sommerferien kan du finne dette til en relativt billig penge hvis du søker opp beste pris på prissammenligningstjenesten Auto Europe (*).