Og nå også podcaster! Reisepodden #1

Livet byr stadig på nye overraskelser. En sjelden gang også arbeidslivet. Som nå. En av de første tingene min gamle sjef i VG Reise, Lucas, sa da vi igjen ble kolleger i Cloud Media, var nemlig.

– Gjermund, vi må jo starte en reisepodcast.

– Hæ? Javel? Og vofforbafforiheitehuleste skal noen høre på meg?

Så fortalte han at også den eminente reisejournalisten Caroline Korsvoll jobber i Cloud. Og litt senere fant vi ut at den heidundrende Lena Ronge har jobbet som flyvertinne i 28 (!) år.

Et team var skapt. Og snart satt vi foran hver vår mikrofon på hver sitt forvokst stankelbeinstativ, i et stillerom på Havnelageret og pratet om reise.

Reisepodden #1

I den fortalte vi litt om hvordan vi reiser – selv jeg lanserte meg som “sosialantropologtypen som er altfor lat til å bo i en stråhytte i årevis og lære det lokale språket. Lena snakket om Essex og sin skuffelse over Cancun – som Caroline elsker – og Caroline snakket om sitt kinesiske eventyr – Lena elsker selvfølgelig Kina – tango i Buenos Aires, kaféliv i Montevideo og Praia de Ipanema.

Og så videre.

Selvfølgelig måtte vi jukse litt også. Ta opp overganger ørten ganger helt til vi ikke lenger husket hva vi skulle gå over til. Si “Nei, pokker,” og ta det opp en gang til. Og så videre.

Og mine bidrag?

Men mine innslag om det vidunderlige ved å gli elvelangs på et cruise i Amazonas, eller det brasilianske øyparadiset Ilha Grande (se reportasje i Magasinet Reiselyst) hvor jeg møtte den gitarklimprende fengselsfuglen Julio de Almeida, ble nokså ålreite allerede på første take.

Og selvfølgelig. Ingen av de to turte protestere mot min avskytirade mot det lille landet Gambia (unnskyld, Gambia).

Alt i alt er jeg nokså fornøyd, jeg. Så god fornøyelse, her er første episode av Reisepodden:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.