Mine beste restauranter i Roma

REISE TIL: ROMA, ITALIA

Italiensk mat er fantastisk. Jeg vet at mange holder det franske kjøkkenet for å være verdens beste, og at Spania gjør det skarpere i restaurantkåringen San Pellegrino.

Men det biter ikke på meg. For meg har ingen andre land så god mat som Italia. Så i Roma vil jeg spise italiensk. Ikke fancyschmanzy haute cuisine-jåleri, men god gammeldags pizza eller pasta og secondo.

Den slags er det heldigvis gode muligheter for å spise i Roma. Her er noen av mine favoritter, og – siden jeg nevnte den på «God morgen, Norge» – det jeg liker å tenke på som byens beste gelateria.

Sjekk også ut min guide til beste ting å se i Roma

Min topp 5: Beste restauranter i Roma

Taverna Trilussa

Taverna Trilussa er ikke noen billig restaurant. Det finner nok av du lenger nede. Det den relativt store restauranten ved Piazza Trilussa i Trastevere har, er derimot tradisjonell pasta gjort helt, helt riktig. Og en helt fantastisk antipasto: Ost som har vært pakket inn i det som ble igjen av druene etter pressingen for Barolo-vin. Prøv den! Du vil ikke angre!

Restaurant Antica Osteria da Giovanni i Roma i Italia
Restauranten Antica Osteria da Giovanni er lite fancy, men et genialt sted å spise mellom sightseeing i Vatikanet og kvelden i Trastevere.

Antica Osteria da Giovanni

Det er veldig lite fancy med de grønnrutete papirdukene i Antica Osteria da Giovanni. Heller ikke det knøttlille lokalet oser overklasse – selv om det er et ekstra rom innenfor buegangen forbeholdt stamgjester. Men maten i denne nabolagsrestauranten mellom Trastevere og Vatikanet er både god og billig. At ikke alle rettene som det reklameres for i vinduet, faktisk er på kveldens meny, er egentlig et kvalitetstegn; det er fordi kjøkkenet kun serverer det de fant ferskt på markedet den dagen.

Pizzeria Da Remo

pizza med ricotta og basilkum i Roma
Det er klart du skal spise pizza i Roma.

Denne nabolagspizzeriaen i Testaccio gjør ting litt annerledes enn de fleste andre pizzeriaer i Roma: I stedet for fiks ferdige tradisjonspizzaer gir servitørene på Pizzeria Da Remo deg nemlig en meny hvor du selv krysser av for ønsket fyll. Dyrt er det ikke. Og pizzabunnen er akkurat slik som den skal være: Tynn og knasende men samtidig myk nok til at du kan brette den som en konvolutt. Med andre ord kan du bare glemme hele avkryssingen og kjøpe en margherita.

Dar Poeta

Dar Poeta ser ut som den perfekte Trastevere-pizzeria, og kanskje er den det også. For selv om det er mange restauranter som selger steinovnspizza i Roma, er det få som gjør det like bra som Dar Poeta. Bunnen her er litt tykkere enn vanlig i Roma, men fortsatt akkurat så sprø som du sjelden får den i andre land enn Italia. Hvis du våger, er pizzeriaen også kjent for sin calzone med ricotta og Nutella. Og selvfølgelig: Vinen serveres som den skal, i kjøkkenglass.

Er Buchetto i Roma
Er Buchetto har ingen stor meny, og maten legges rett på bordet. Men så godt det smaker!

Er Buchetto

Restaurant? Nja. Du får i hvert fall mat. En porchetteria er et spisested som kun serverer svinekjøtt, og Er Buchetto liker å omtale seg som Romas aller beste av sorten. Ordet buchetto betyr «lite hull», og det beskriver størrelsen på lokalet hvor familien Fioravanti har servert ovnsstekt svin, brød og vin fra en tappekran i veggen siden 1890. Råvaren er pattegris fra Castelli Romani øst for Roma, og de deilige skivene legges på vokspapir rett på bordet. Tallerkener er for feiginger.

Hvis du ikke føler at du fant din drømmerestaurant blant disse fem, anbefaler jeg å sjekke ut Revealed Romes anbefalte trattoriaer fra i fjor.

Og en god restaurant nær Spansketrappen

Ginger Sapori e Sulute i Roma
Ginger serverer ikke bare vanlige retter, men også lettere lunsjer og smoothies.

«Alle» drar innom Spansketrappen, så det er trolig ikke tilfeldig at området også er et sted lommeboka di vil hate. På vår forrige Roma-tur fant vi et unntak. Bistroen Ginger i Via Borgognona serverte ikke bare god mat på en koselig uteservering. Den hadde også lettere alternativer enn de fleste restauranter – perfekt hvis du ønsker en lettere lunsj.

Beste gelateria i Roma?

Les også min guide til hvordan og hvor du finner god gelato i Roma!

Råvarer til gelatoen som produseres i Gelateria del Teatro i Roma
Råvarene er nøkkelen til Gelateria del Teatro. I tillegg til spesiallagret sukkerblanding til hver enkelt smak, for virkelig å få ut det beste av råvarene.

Gelateria del Teatro

Roma har hundrevis av gelateriaer, isbarer, og de kommer i alle kvaliteter. Ta for guds skyld ikke til takke med en av de dårlige, de som selger fabrikkprodusert masseis med jukseråvarer og innpumpet luft (hvis gelatoen nærmest velter over isboksen, er det et sikkert tegn på juks).

Gå heller til Gelateria del Teatro. Den er ikke vanskelig å finne; bare følg gata fra nordenden av Piazza Navona vestover mot Vatikanet. Den er ikke dyr; gelato i kjeks eller beger er alltid nokså billig. Og isen er himmelsk! Her er den lagd fra bunnen, med en egen sukkerblanding for hver eneste smak og kun ekte råvarer i sesong – er det ikke kirsebær- eller ferskensesong, har de ikke kirsebær- eller ferskenis – og som bonus har de noen småoriginale oppskrifter som salvie og bringebær eller hagesalvie og bringebær.

Og her finner du alle mine reisetips i Roma!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.