Fire bra restauranter og kafeer i New York

REISE TIL: NEW YORK, USA

Ingen storby klarer å hamle opp med New York når det gjelder plass i nordmenns drømmer. Ikke mine, riktignok. Men jo. Ok, da. Jeg drømmer om New York jeg også. Det er som Caroline sa i Reisepodden episode 3, at Det store eplet har vært i så mange filmer at det føles som at man har vært der, selv uten å ha tatt flyreisen.

Uansett: Jeg har fortsatt til gode å reise til New York. Men jeg må innrømmet at tanken ble enda mer fristende etter at Reisepodden fikk besøk av Sven Henriksen, skuespiller, sanger, dramatiker og New York-elsker.

I podcasten anbefalte han fire av sine absolutte favoritter blant byens mange tusen restauranter og kafeer.

The French Roast

The French Roast er en fransk bistro i West Village det ifølge Henriksen ikke er noe spesielt mystisk med. Men betjeningen behandler deg som en stamgjest allerede etter et par besøk. Og stedet med svarte og hvite fliser på gulvet har god mat, og er faktisk hans favorittsted både for frokost, lunsj og middag.

Sweet Revenge

Sweet Revenge er en liten kafé i en sidegate fra 6th Avenue som ifølge Henriksen serverer verdens beste kaker og økologiske vegetarburgere. Gata utenfor er ikke noe å skryte av, men det gjør ikke noe. Kafeen er ikk åpen om kvelden, men funker bra til frokost, lunsj og kaker.

Beauty and Essex

Restauranten Beauty and Essex på Lower East Side ligger gjemt innenfor det som ser ut som en bruktbutikk, forteller vår ekspert. Gå inn gjennom butikken og gjennom en liten dør. Der finner du en fantastisk toetasjes restaurant.

Dante

Kafeen Dante i Mac Dougall Street i West Village er stamstedet til Patti Smith. Hvilke kjendiser du kan støte på i de andre stedene Sven Henriksen nevner, får du derimot høre podcasten for å finne ut.

Mer i Reisepodden

Der kan du også høre mer moro. Caroline tipser et par hyggelige bydeler samt sine favorittmarkeder i London. Jeg tipser om noen spesielle guidede turer. Vi snakker om seiling i Sporadene og strandliv i Karibia, samt hvor i verden du egentlig finner de aller verste flyplassene.

Alt i alt en riktig så god episode, spør du meg. Men hør den selv. Og hva alle de gode New-York-tipsene til Sven og London-tipsene til Caroline var, finner du ut her.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.